Aktuellt datum och tid: ons 21 okt 2020, 18:04

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Laddning och svaga framlampor Baotian Sprint
InläggPostat: tor 15 nov 2018, 11:56 
0 km/h
0 km/h

Blev medlem: ons 14 nov 2018, 18:30
Inlägg: 2
Tjena! Trotts många inlägg om detta problem så har jag inte blivit klokare när det gäller min moped.

Batteriet laddas inte upp trotts att det är ett nytt batteri (gel batteri från Biltema). Framlamporna lyser ganska svagt också, lyser nästan ingenting på marken. Sitter original 35W/35W i framlampan.

Jag har totalt fyra kablar från tändplattan. Drar jag ut kontakten till tändplattan där det finns två kablar (gul och vit) och mäter med motorn på tomgång har jag 30 volt växelström i båda kablarna. Varvar jag motorn är det ca 90 volt. Sätter jag i kontakten igen och lossar kontakten uppe vid voltregulatorn får jag samma värden. Mäter jag med kontakten kopplad till regulatorn har jag 12 volt på den gula kabeln. Kommer inte ihåg vad jag fick för värde när jag mätte den vita kabeln. Mäter jag den röda kabeln som går ut från regulatorn så får jag 12.8v, men nere vid batteriet får jag 12.6v, när jag varvar motorn. Försvinner alltså 0.2 volt, men det borde ändå vara mer spänning vid regulatorn.
Pillar jag ut den gula kabeln ur kontakten nere vid tändplattan och endast har den vita kabeln kopplad så laddar batteriet som fan. 15v mätte jag över batteriet. Så det känns som om att felet ligger någonstans i kretsen med den gula kabeln.

Med lamporna inkopplade så får jag endast 9 volt i kabeln till lamporna. Så det har försvunnit 3 volt nånstans på vägen. Kan det vara problem i ljusomkopplaren, men kan den vara ett problem så att batteriet inte laddas?
Drar jag ut regulatorn och har motorn igång så lyser lamporna starkt men batteriet laddas inte.

Jag kan tillägga att voltregulatorn har jag bytt till en ny "high output" men det blev ingen skillnad. Jag har kollat så att batteriet är ordentligt jordat i motorn och jag har dragit en extra jordkabel från batteriet till ramen utan resultat.

Någon som har tips på vad ska kan kolla mer? :) :meka:


Offline
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till: