Aktuellt datum och tid: lör 21 sep 2019, 04:37





 Sida 1 av 1 [ 37 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: fre 26 nov 2010, 12:43 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Märkte att kopplingen hugger på tomgång och funderar på att hitta nåt bättre än det som sitter där nu, vilket är en "sportvariator" från Pinalen.. :funderar:

Problemet är att jag antagligen måste använda originalets kopplingsklocka då varvtalsstrypningen (rosa sladden) ska fungera som det är tänkt :vissla:
Eller finns det möjlighet att lösa det problemet med roligare delar än originalklockan?



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: fre 26 nov 2010, 13:05 
Grundare
Grundare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 10:09
Inlägg: 2333
Ort: Luleå
Limma fast en lite magnet på nya kopplingsklockan?



_________________
Bild
Ställ inga frågor om felsökning i PM till moderatorerna!
Forumet är till för att lära ut till många.
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: fre 26 nov 2010, 14:05 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Tanken har funnits.. Lite trist att köpa koppling för över 1000 spänn om det inte funkar. Har inte plockat ner och kollat hur originalet ser ut än, men det är ju som sagt bara en klack som sticker upp en liten bit och då borde det inte vara omöjligt att fixa.



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 28 nov 2010, 02:04 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Nån som har nåt bra förslag på en bra koppling med klocka som tål att användas utan att ge upp lika lätt som originalet?



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 28 nov 2010, 02:32 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:50
Inlägg: 402
MechaniX skrev:
Nån som har nåt bra förslag på en bra koppling med klocka som tål att användas utan att ge upp lika lätt som originalet?

Jaa, du, HÄR finns ju säker vad du skulle behöva i kvalitetskoppling.

Enlig min mening är dom där kopplingarna och klockorna inte billiga
men hållbarheten jämnfört med orginalet är nog dessto bättre!. ;)


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 28 nov 2010, 04:09 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Får bli nåt sånt.. Ska kolla upp vad som verkar vettigt och får lösa givaren till varvregleringen på nåt sätt.



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 11:43 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Beställt Narakus Sportkoppling, R-vent klocka och Twist Control nu. Får se om det löser problemet.. :roll:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 12:13 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:50
Inlägg: 402
MechaniX skrev:
Beställt Narakus Sportkoppling, R-vent klocka och Twist Control nu. Får se om det löser problemet.. :roll:

Kanon, precis vad jag själv satt och spekulerade i om man själv skulle uppgradera.
Märkligt, men ändå. Skall bli intressant att höra omdömet efter monteringen! :rockparty: .


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 12:48 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Vi får väl se hur snabba RP är, är ledig till på fredag men så fort kanske det inte går att få hem det.. :cry:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 14:59 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:50
Inlägg: 402
MechaniX skrev:
Vi får väl se hur snabba RP är, är ledig till på fredag men så fort kanske det inte går att få hem det.. :cry:

Sist jag beställde så var dom förvånansvärt snabba,
så fredag skall vara "no probems"!.


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 15:20 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Man kan ju alltid hoppas.. Det är väl lite av lågsäsong med moppar nu, så då kanske det går lite snabbare.

Just nu står plastraketen i garaget och värmer sig lite med batteriladdaren inkopplad, för när jag skulle tanka den hade tanklocket frusit.. Känsliga grejor, bara -10 ute :mrgreen:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 18:00 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Spännande, jag fick en paketavisering i mailen :mrgreen:

Kanske kommer grejorna i morgon, eller senast på torsdag :tummeupp:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 19:23 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:50
Inlägg: 402
MechaniX skrev:
Spännande, jag fick en paketavisering i mailen :mrgreen:

Kanske kommer grejorna i morgon, eller senast på torsdag :tummeupp:

Yehhh, fredagen räddad mao!. :meka: :meka: :meka:


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 19:49 
Grundare
Grundare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 10:09
Inlägg: 2333
Ort: Luleå
Bild och Bild

Huuga vilket hemskt forum vi har.....tur att ztrindberg och nizzeg inte gått över till "andra sidan"... :lol:

och lycka till med mekningen :tummeupp:



_________________
Bild
Ställ inga frågor om felsökning i PM till moderatorerna!
Forumet är till för att lära ut till många.
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tis 30 nov 2010, 21:18 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Är det inte en form av svartkonst att trimma kineser.? :mrgreen:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: ons 01 dec 2010, 15:35 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 21:47
Inlägg: 121
MechaniX skrev:
Är det inte en form av svartkonst att trimma kineser.? :mrgreen:



Skulle mer kalla det tur :lol:

Blir ju aldrig som jag tänkt iaf....


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: ons 01 dec 2010, 16:01 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Man blandar nog in mörkrets makter då man använder många fula ord emellanåt :lol:

Fick hem en låda med leksaker idag :tummeupp:
Dax att :meka:

Bild



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: ons 01 dec 2010, 17:12 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:50
Inlägg: 402
MechaniX skrev:
Fick hem en låda med leksaker idag :tummeupp:
Dax att :meka:

Bild

Skulle vara förbjudet att posta såna frestande saker på godbitar!.
Tur man har hakelappen på.... :lol:


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: ons 01 dec 2010, 18:10 
Grundare
Grundare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 10:09
Inlägg: 2333
Ort: Luleå
ztrindberg skrev:
MechaniX skrev:
Är det inte en form av svartkonst att trimma kineser.? :mrgreen:



Skulle mer kalla det tur :lol:

Blir ju aldrig som jag tänkt iaf....

:lol:



_________________
Bild
Ställ inga frågor om felsökning i PM till moderatorerna!
Forumet är till för att lära ut till många.
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: ons 01 dec 2010, 18:53 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Då har jag plockat isär och upptäckt att klockan samt backarna var fulla med fett.. :funderar:
Det måste ha kommit från bakre variatorns lagerrullar, ser ingen annan möjlighet.
Dessutom är det troligen kört med Naraku-klockan då den har en större ytterdiameter än originalet, så den kommer påverka varvtalsgivaren hela tiden och den vill jag ju ska funka. Ska kolla senare om det går att justera givaren, dessutom så ser Koso Sportkopplingen precis likadan ut som Naraku´s, enda skillnaden är materialet i backarna som är lite grövre på Naraku´n..

Jag kommer nog att montera Twist Controlen ihop med dom gamla grejorna till att börja med :cry:

En dålig bild som visar skillnaden i diameter
Bild



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: ons 01 dec 2010, 19:44 
Grundare
Grundare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 10:09
Inlägg: 2333
Ort: Luleå
MechaniX skrev:
Dessutom är det troligen kört med Naraku-klockan då den har en större ytterdiameter än originalet, så den kommer påverka varvtalsgivaren hela tiden och den vill jag ju ska funka.


Bild
Det ser ju ut som att det finns plats att flytta givaren lite bakåt :funderar:
Men du kanske inte får plats med klacken på kopplingen?

För det är väl givaren som är magnetisk och skall känna av metallen?
Det är inte så att "klacken" skall vara magnetisk som jag har trodde förut...?



_________________
Bild
Ställ inga frågor om felsökning i PM till moderatorerna!
Forumet är till för att lära ut till många.
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tor 02 dec 2010, 01:24 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Jag ska ta en koll på hur det ser ut mer noggrant i morgon. Borde inte vara omöjligt att justera till det..

Kollade på klacken på originalklockan och den verkade iallafall inte vara magnetisk, så det gör det lite lättare att lösa själva klacken på klockan då vi har ganska gott om plåtbitar på jobbet :vissla:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tor 02 dec 2010, 13:46 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Kollade upp måtten på klockorna idag och Narakuklockans diameter är 3,6 mm större, alltså måste givaren backas 1,8 mm. Dessutom sticker klacken till givaren upp ca 1 mm och jag hittade ett gammalt sticksågsblad som har lämplig tjocklek, så nu ska jag bara ta upp hålen till givaren samt backa den ca 1,8 mm och sen försöka limma dit en bit av sågbladet på klockan..

Då är nästa problem att limmet jag hittade klarar 100c, räcker det? Alternativet är att försöka svetsa dit den genom ett av kylhålen i klockan och hoppas att inget slår sig..

Varför köpte jag inte en "riktig" moppe åt henne.. :rulla:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tor 02 dec 2010, 13:56 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:50
Inlägg: 402
MechaniX skrev:
Varför köpte jag inte en "riktig" moppe åt henne.. :rulla:

Förmodligen för att då hade du inte haft något att bry dig med.
Och då hade kaoset varit långt värre...... :meka: :mrgreen:


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tor 02 dec 2010, 14:13 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
nizzeg skrev:
Förmodligen för att då hade du inte haft något att bry dig med.
Och då hade kaoset varit långt värre...... :meka: :mrgreen:


Ingen fara med den biten, jag åker ju gammal Ford :vissla:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tor 02 dec 2010, 15:28 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Då har jag gjort lite nytta, Twist Controlen och kopplingen monterad.
Bild

Har även kapat upp fästhålen till givaren och backat den.
Bild

Nu ska jag bara släpa röven till byn och skaffa nåt riktigt elakt lim.. ::)



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: tor 02 dec 2010, 16:33 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Super Epoxy´s Super Stål verkade vara det värsta som fanns att hitta. Nu har jag limmat dit klacken och satt en tving så den fixeras ordentligt. Nu ska jag ta en sväng med 4-beningarna så jag får lite motion också :roll:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: fre 03 dec 2010, 01:31 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Ihopplockat och provkört, märker ingen direkt skillnad mot innan förutom att när den är i "25-läget" gör den knappt 20 kmh.. Har iofs ingen betydelse i det stora hela, men konstigt är det. :funderar:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: mån 06 dec 2010, 00:12 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Nu har jag kört några vändor och det jag märkt är att kopplingen greppar lite hårdare, motorn varvar mer än innan vilket antagligen beror på Twist Controlen som gör tryckfjädern mer spänd. Ska testa med tyngre vikter i variatorn när jag hinner..

Problemet jag har är "25-läget" som inte funkar bra, moppen är ryckig och tjurig och gör 20-25 kmh och sen verkar givaren missa ibland. Ska se om jag kan justera avståndet så det blir mindre utan att man slår sönder nåt.



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: mån 06 dec 2010, 22:16 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:50
Inlägg: 402
MechaniX skrev:
Nu har jag kört några vändor och det jag märkt är att kopplingen greppar lite hårdare, motorn varvar mer än innan vilket antagligen beror på Twist Controlen som gör tryckfjädern mer spänd. Ska testa med tyngre vikter i variatorn när jag hinner..

Vad har du för tryckfjäder nu, 1500 eller 2000 varvs. Vad menar du

med att motorn varvar mer, under axet eller i toppfarten el....?. :funderar:


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: mån 06 dec 2010, 22:39 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Kör med 1500 fjäder. Den varvar mer nu än innan vid samma fart. Twist Controlen bygger mer än originalringen som håller tryckfjädern så det kan vara skillnaden..?



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 02 jan 2011, 13:55 
Grundare
Grundare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 10:09
Inlägg: 2333
Ort: Luleå
Jag är sugen på en sådan där twistcontrol men har inte hittat orsaken VARFÖR jag behöver den... :D



_________________
Bild
Ställ inga frågor om felsökning i PM till moderatorerna!
Forumet är till för att lära ut till många.
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 02 jan 2011, 16:53 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Behöver man ha en orsak.? :mrgreen:

Nä, ärligt talat vet jag inte heller om den gör nån nytta, känns lite som en onödig pryl. Det jag märkt är att moppen får varva mer då twist controlen gör att fjädern hålls mer ihoptryckt, vilket borde få drivlinan något mer tungdriven. Har inte lekt med vikter eller bytt fjäder efter montering, den går bra nog i snön som det är nu (60+) :vissla:

Har fått byta till originalkopplingsklockan då Naraku´n inte ville behålla klacken som jag limmade fast för varvtalsgivaren.. Vet inte om man törs sig på att svetsa dit den, klockan kanske slår sig.? :funderar:



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 02 jan 2011, 17:00 
Grundare
Grundare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 10:09
Inlägg: 2333
Ort: Luleå
MechaniX skrev:
Behöver man ha en orsak.? :mrgreen:

Nä, ärligt talat vet jag inte heller om den gör nån nytta, känns lite som en onödig pryl. Det jag märkt är att moppen får varva mer då twist controlen gör att fjädern hålls mer ihoptryckt, vilket borde få drivlinan något mer tungdriven.

Bild
Ur reklamen...
Beskrivning:
Naraku är första tillverkaren att erbjuda "Twist Control " med kullager som minimerar vridningen av tryckfjädern. Perfekt för lite starkare motorer som har problem med återacceleration men ger även en stabilare gång samt lite bättre acceleration.

Vad det nu betyder :funderar:

Nej svetsa inte i klockan det går nog galet....



_________________
Bild
Ställ inga frågor om felsökning i PM till moderatorerna!
Forumet är till för att lära ut till många.
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 02 jan 2011, 17:15 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 17:59
Inlägg: 1392
Jag tror inte att själva vridningen av fjädern är nån stor grej, visst tycker jag den är piggare i accet men om det beror på "vridning" eller det högre varvet låter jag vara osagt..
Hänger iallafall med en Puch Maxi med 70cc i acc och tar den dessutom i toppfart :party:

Svetsning känns tveksamt, möjligen om man kan loppa fast den genom ett av kylhålen. Annars får man väl gänga ett kylhål och skruva fast klacken.



_________________
Det är aldrig försent att ge upp..
63cc
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 02 jan 2011, 18:12 
Grundare
Grundare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 10:09
Inlägg: 2333
Ort: Luleå
MechaniX skrev:
Annars får man väl gänga ett kylhål och skruva fast klacken.

+1 Skruvskallen funkar nog mot avkännaren och skippa klacken..(lite Loctite i gängan bara)



_________________
Bild
Ställ inga frågor om felsökning i PM till moderatorerna!
Forumet är till för att lära ut till många.
Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uppgradera kopplingen?
InläggPostat: sön 02 jan 2011, 18:47 
Administratör
Administratör
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 11:50
Inlägg: 402
HasSse666 skrev:
MechaniX skrev:
Annars får man väl gänga ett kylhål och skruva fast klacken.

+1 Skruvskallen funkar nog mot avkännaren och skippa klacken..(lite Loctite i gängan bara)


Fyndigt, var ju precis vad som jag också hade föreslagit!. :mrgreen:


Offline
 Profil  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 37 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  

cron