Aktuellt datum och tid: sön 21 jul 2019, 22:57





 Sida 1 av 1 [ 2 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Udda problem Vivacity
InläggPostat: tor 30 mar 2017, 23:26 
0 km/h
0 km/h

Blev medlem: tor 30 mar 2017, 22:54
Inlägg: 1
Hej,

Jag har lagt så otroligt mycket tid de senaste dagarna på felsökning, men inget har hjälpt. Hoppas att någon här kan ge mig fler idéer att prova, för nu har jag fan ingen aning längre. Släpat fram min gamla vivacity för att låta den gå i arv, men den hade såklart samma fel som när jag ställde in den i förrådet för några år sedan.

Moped:
Vivacity 1, avstrypt av tidigare ägare. Gjorde 70 blås, startade och drog fint alla dagar i veckan tills problemet kom som en blixt från klar himmel.

Problembeskrivning:
Mopeden startar lätt, till och med efter den långa vistelsen i förrådet. Problemet kommer när man ska köra, då den drar fint från botten och skjuter iväg som ett spjut för att sedan dö av. Den gillade inte fullgas från stillastående innan, men någon av mina åtgärder verkar har minimerat iallafall det problemet. Väntar man på tomgång några sekunder går det att upprepa, försöker man gasa mer så dör den. Den går dock fint-fint på choke och startgas.

Tes:
Något i bränsleförsörjningen spökar solklart. Känns som om det tar slut soppa i flottörhuset typ.

Följande har provats helt utan framgång:
- Rengjort förgasaren
- Bytt till manuell choke
- Blåst i alla slangar för att kolla motstånd
- Konverterat till manuell bränslekran
- Bytt till externt bränslefilter och genomskinlig bränsleslang
- Tillsett att avluftning fungerar i tanken
- Kollat efter kolavlagringar i avgasport
- Sprutat startgas för att kolla om den drar tjuvluft


Jag vill poängtera att detta uppkom helt spontant efter typ hundra felfria mil. Möjligen kom det efter en liten vurpa, minns inte exakt. Var typ 5 år sedan jag ställde in den. Någon som har några tankar eller förslag? PS. Jag kollade bestyckningen nu när jag rengjorde förgasaren, 42 lågfarrt och 50 högfart. Är det rimligt?


Offline
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Udda problem Vivacity
InläggPostat: lör 01 apr 2017, 13:34 
Grundare
Grundare
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 31 okt 2010, 10:09
Inlägg: 2333
Ort: Luleå
Hej
Du verkar ju inte helt okunnig ;)

Bild
Inte bild på din flottör!

Men kan det vara så att du har problem med flottören (fastnar)?
Eller kanske du inte hakat fast nålventilen i flottören på rätt sätt?



_________________
Bild
Ställ inga frågor om felsökning i PM till moderatorerna!
Forumet är till för att lära ut till många.
Offline
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 2 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till: